Som lovet i et tidligere indlæg, det om krokus, lovede jeg Jer nogle opskrifter med safran. Her er en af dem. En skøn ret til en lun sommeraften på terressen eller til en aften hvor man bare trænger til smagen af sommer.
Kyllingekebab med safran
(til 6-8 personer)
1 stort revet løg
2 fed hvidløg, fint hakket
1 1/4 dl. olivenolie
saften af en citron
1 tsk. paprika
4-5 safrantråde udblødt i 1 spsk. kogende vand
2 kyllinger eller 6-8 kyllingebryster
salt og peber
Bland løg, hvidløg, olivenolie, citronsaft, safran og paprika. Smag til med salt og peber.
Skær kyllingerne/kyllingebrysterne i mindre stykker og fjern evt. benene.
Læg kødet i en pose og hæld marinaden ned i posen og luk den grundigt. Rod lidt rundt med posen så alt kødet er dækket af marinaden. Du kan også komme kød og marinade i en skål og dække den til, men jeg syntes det er nemmere med en pose. Om alle omstændigheder skal kødet marinere i mindst 2 timer men gerne længere.
Sæt kødet på lange metalspid, eller evt. kan du bare grille kødstykkerne som de er. Du kan grille dem på havegrillen eller under grillen i ovnen i 10-15-20 min. Husk hvis der er ben i kyllingestykkerne skal de måske have lidt længere.
Server kyllingekebaben med en god græsk salat, ovnstegte kartofler og tzatziki. Bliver der noget tilovers er resterne gode dagen efter sammen med salat og tzatziki i pitabrød.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar