onsdag den 17. april 2013

Forårs minestronesuppe

Et smugkig i gryden med minestrone.....

Kender I det, man har glemt at tage noget op af fryseren til aftensmaden! Og hvad gør en klog kone så....man kigger i grønsagsskuffen i køleskabet og tager alt ud, dykker ned i køkkenskuffen, kigger efter nogle dåser med bønner....der er ingen, men så finder man noget pasta (suppehorn) og til sidst hiver nogle flutes ud af fryseren. Så er jeg klar til at lave aftensmad.
Minestronesuppe er nemlig ikke kun alletiders når man har været lidt glemsom men også en god måde at få brugt alle grønsagsresterne som ligger og gemmer sig i grønsagsskuffen, såsom et par gulerødder, lidt bladselleri, en persillerod og måske et par forårsløg m.m. Ja alt kan bruges.....nå, ja, måske skal du lige lade agurken blive i køleskabet ;-)

Forårs minestronesuppe
En stor portion

2 spsk. olivenolie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 pk. bacon, skåret i mindre stykker
4 gulerødder i skiver
2 stængler bladselleri, i skiver
1 lille squash, i halve skiver
1/2 romanesco blomkål, i små buketter
4 forårsløg, i skiver
1 persillerod, i tern
3 kartofler i mindre stykker
2 dåser hakkede flåede tomater
1-2 liter bouillon, eller efter behov
Krydderurter, f.eks. rosmarin, timian og oregano. Helst friske men tørrede kan selvfølgelig også bruges
Suppehorn (pasta) eller forkogte bønner, hvide, brune eller lign. (er de fra dåse så husk at skylle dem godt inden de kommes i suppen)
Lidt fint snittet spidskål
Salt og peber

Find den store gryde frem. Kom olie i og sauter løg, hvidløg, bacon, gulerødder, bladselleri, persillerod og kartofler ved medium varme i mindst 10-15 min, altså alle de grove grønsager. De må ikke tage farve men ved den lange sautering træder der mere smag frem i grønsagerne. Tilsæt de flåede tomater, bouillon, krydderurter, salt og peber og lad det småkoge i 15-20 min. afhængig af størrelsen på grønsagsternene. Inden de grove grønsager er kogt møre tilsættes dem der ikke skal have så lang tid: squash, romanesco blomkål og forårsløg, altså alle de "finere". Efter nogle minutter tilsættes så bønnerne/suppehornene. Tilsæt evt. mere bouillon hvis bønnerne/suppehornene suger for meget væde (personligt er jeg ikke så vild med tynd suppe.....min minestrone kommer altid til at være mere grønsags-ragout agtig) Og lige inden serveringen tilsættes den fint snittede spidskål, så er der lidt der stadigvæk knaser. Husk at smage til igen med salt og peber inden serveringen.

Server suppen med nogle gode flutes og evt. en god hvidløgs mayonnaise til at dyppe brødet i, det er lidt syndigt men smager skønt!
Et meget magert alternativ er en grøn dip lavet af frisk persille, lidt citronsaft og olie som er blendet til en jævn sauce, og smagt til med salt og peber.

Du kan som sagt bruge alle mulige slags grønsager f.eks. ærter, grønne bønner, peberfrugt, pastinak, hvidkål og selleri. Bare husk at komme dem der skal koge længst, først i gryden og de lidt "finere" i tilsidst.
Så det er bare om at få brugt resterne i grønsagsskuffen, alle dem der ellers ikke ville være nok af i sig selv til hele familien.

Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar