torsdag den 2. januar 2014

Et forsinket glædelig jul og godt nytår!

Ja bedre sent end aldrig som man siger men december forløb ikke lige som jeg havde planlagt. I blev snydt for de julede indlæg jeg havde planlagt og hele min egen december-planlægning gik fuldstændig af fløjten.......med det resultat at jeg de sidste 3 dage op til jul styrtede rundt og købte julegaver, lavede konfekt, skrev julekort og 100 andre ting som jeg skulle nå inden juleaften imens jeg sendte kærlige tanker til nisserne og julepynten i kasserne på loftet.....de endte med at blive deroppe ;-)
Nå julen kom jo og gik og hvem lagde sig så syg med influenza 3 dage før nytårsaften....nemlig helt rigtig....mig! Kors i hytten, det har været en rigtig slem omgang, faktisk er det rigtig mange år siden jeg har været så syg af influenza og først i dag kan jeg mærke det er ved at vende og jeg behøver måske ikke ligge i min seng hele dagen...jubiiiii.

Så inden det bliver alt for pinligt og det nye år alt for gammelt vil jeg gerne ønske alle mine trofaste læsere og alle jer andre en glædelig forgangen jul og et rigtig godt nytår!

Et nytår hvor jeg vil gøre et forsøg på at planlægge min blog bedre, så indlæggene gerne skulle komme i en jævn strøm og ikke i klumper som i året der gik. Jeg vil ikke kalde det et nytårsforsæt......de er så svære at holde, ik! ;-)

I skal lige have lov til at se hvordan det var urtehaven så ud sidste år midt i januar.....ihvertfald her hvor vi bor....mon vi får noget sne i det nye år......

tirsdag den 3. december 2013

Honningkagehjerter

At julen nærmere sig er der vist ikke nogen der er i tvivl om. Havearbejdet er indstillet, selvom jeg stadigvæk har et par småting at gøre derude. Men måske kommer ånden over mig en klar kold dag med solskin, nu må vi se.
Ihvertfald betyder julens komme at der er en masse gøremål i mit køkken. Konfekt, hjemmelavede fyldte chokolader, kager, lidt hjemmelavede spiselige julegaver og så mit sidste nye projekt: en røgovn hvor der lige nu bliver røget bacon, svinemørbrad og vildtmørbrad. Det er første forsøg så I må væbne Jer med lidt tålmodighed inden jeg blogger om det ;-)

I dag får I opskriften på honningkagehjerter. I gamle dage blandede man det nyslyngede honning med rugmelen i sensommeren og lod det stå indtil vinteren kom og det blev tid til at bage. En del af dejen blev gemt til at give mere smag til den nye dej næste år, lidt ala når man gemmer surdej til næste bagning. Dejen fik altså lov til at modne i flere måneder, men mindre kan heldigvis gøre det. Selvom modningen gør utrolig meget for smagen hvis dejen får lov til at stå så længe som muligt. Man kan sammeligne det med et landtidshævet brød kontra et alm. hævet brød.
Måske studsede I over at jeg skrev rugmel....det er ikke en fejl. Den gang var rugmel det mel man brugte til hverdag og det hvide hvede mel var forbeholdt søndage hvis man overhovedet var så heldig. Og faktisk bliver ægte Christiansfelds Honningkager stadigvæk lavet med rugmel, dog er der også hvedemel i dag. Men hvis I kan skaffe fin sigtet rugmel bliver de bedst med ren rugmel og man vil aldrig gætte der er kun er rugmel i. Jeg køber min fint sigtet rugmel hos Mejnerts Mølle. De har også en webshop (www.mejnerts.dk) hvor man kan købe det hvis man ikke lige bor i nærheden, ellers laver Skærtoft Mølle også fint sigtet rugmel. Og nu til opskriften:

Ingredienser: 
250 g honning
250 g rugmel fint sigtet
~~~~~~~~~~
1 æggeblomme
5 g potaske
5 g hjortetaksalt
1,5 tsk. kanel
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. revet muskatnød
0,5 tsk. stødt ingefær
måske lidt vand


Fremgangsmåde:
Ælt honning og mel sammen til en fast dej og den bliver meget fast, nærmest som beton, så er du advaret! Lad den modne i køleskabet så længe som muligt i en skål med låg på.
Når man ikke kan vente længere æltes dejen med resten af ingredienserne. Ælt hurtigt, og helst et køligt sted. Det er nemmest i en røremaskine! Hvis den er benhård tilsættes lidt vand. Dejen skal være til at rulle ud, så den må ikke blive for våd og fedtet.
Lad dejen hvile til næste dag i en skål i køleskabet med låg på.
Så er det tiden at parkere børnene, hvis man har sådanne, foran køkkenbordet med hver sin kagerulle, og alle de udstikkeforme der kan skrabes sammen hvis det skal være lidt sjovt. Ellers gør man som jeg, hygger sig med det alene og alle kagerne bliver udstukket med en hjerteform på ca. 10 cm. i højden. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse. Hvis dejen alligevel er for fedtet, kan man rulle ud med lidt mel på bordet.
Når alt er rullet ud og sat på plader skal de bage ca. 10 min. ved 200 grader.
Når kagerne er afkølede kan man pynte eller helt overtrække dem med smeltet mørk chokolade og evt. et glasbillede.

God fornøjelse og glædelig for-jul :-)





søndag den 20. oktober 2013

Hjemmedyrket ingefær

I foråret tænkte jeg at jeg ville prøve at dyrke ingefær selv. Ingefær (Zingiber officinale) er en skovplante som kommer fra de tropiske egne i Asien, så som Indien og Kina og har været dyrket i mange tusind år. Den er i familie med kardemomme og gurkemeje.
Det som vi kender som ingefærrod er faktisk et rhizom. Ordet rhizom kommer fra det græsk ord rhizoma som betyder rod-stængel. Det er en underjordisk fladt krybende skudstængel hvorfra de bladbærende skud og egentlige rødder udgår fra. Vi kender det også fra f.eks. Iris og Skvalderkål. En knold er er et fortykket rhizom, og er ofte rig på stivelse, f.eks kartofler!
Udover i madlavning er ingefær blevet brugt som naturmedicin siden oldtiden, f.eks. mod forkølelse, feber, fordøjelsesproblemer. I dag bruges det først og fremmest i mod kvalme og opkastning, ved f.eks. køresyge.
Nå men jeg ville altså forsøge mig med dyrkning af ingefær. Det var ikke fordi jeg havde det dårligt eller på anden måde var utilpas men jeg elsker syltet ingefær og frisk ingefær i min juice og tænkte at kunne være sjovt at prøve at dyrke det selv.

Jeg købte et stykke ingefær hvor jeg kunne se en lille frisk knop på. Den plantede jeg i en urtepotte med alm. pottemuld i ca. 5 cm. dybde og stillede den i vindueskarmen. Og så ventede jeg og ventede.....pludselig kom er en lille grøn spids frem som voksede og voksede. Efterhånden foldede bladene sig ud og den lignede lidt en bambus. Da faren for nattefrost var ovre plantede jeg den ud i en 30 cm stor potte og stillede den i drivhuset.




Der stod den så hele sommeren og voksede og voksede. Jeg sørgede for at stille den i skyggen af nogle andre planter, det er jo en skovplante og bryder sig derfor ikke om direkte sollys. Hele sommeren er den blevet passet med vand og gødning og kom efterhånden til at være ca. 1 mtr. høj.



Nu var det så tid til at tage den ud af potten og se hvad det var blevet til......wauuuuuu









Det lille stykke på 45 g som jeg satte i foråret, var blevet til hele 679 g super flot ingefær. Det syntes jeg faktisk er helt vild godt gået. Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det.






Noget af ingefæren skal i fryseren så jeg har "frisk" ingefær til vinter og noget af den skal syltes i sukkerlage.  Jeg har fundet en opskrift på nettet som skal afprøves. Den får I en af dagene når den er blevet testet.
Go' søndag alle sammen!

mandag den 14. oktober 2013

Godt gammeldags rugbrød med masser af rugkerner

Jeg bager rugbrød og har gjort de de sidste ca. 5 år. Og jeg ville meget nødig undvære det, det er stærkt vanedannende. De måske to gange om året hvor jeg bliver nød til at købe rugbrød, forbi jeg ikke har fået bagt, bliver jeg så skuffet over købebrødets smag og konsistens.
Og der er ingen undskyldning for ikke at bage sit eget rugbrød. Det tager for lang tid siger nogle....pjat 5 minutter den første aften + 5 minutter den næste morgen og 10 minutter om aftenen og så selvfølgelig hævningen og bagetiden, men der passer brødet jo sig selv.
Det kan ikke holde sig tror nogle og så skal vi bage hele tiden......det passer ikke. Mine brød holder sig fint i 14 dage uden problemer og så er de spist op og det er tid til at bage igen. Det er surdejen i brødene som gør at de kan holde sig og ikke mugner. De bliver selvfølgelig fastere som tiden går, men rigtig tørre når de ikke at blive på en uge til 14 dage.
Du skal selvfølgelig have en surdej inden du starter. Du kan lave den selv, se neden for, eller du kan købe den i nogle helsekostbutikker eller gårdbutikker, eller måske kender du en som bager selv og har en. Jeg er sikker på at hun/han gerne vil dele med dig.

Sådan laver du surdej: (dette er Camillas Plums opskrift som jeg selv i sin tid brugte)

Surdejen laver man ved at røre 200 g groft rugmel, 1 tsk. salt, 1 tsk. honning, 1 dl økologisk yoghurt eller tykmælk og 2 dl vand sammen. Lad det stå på køkkenbordet i en skål med et viskestykke over i et døgn. Næste dag røres 2 dl rugmel mere i, sammen med nok vand til det bliver en lind dej. Lad den gære endnu et døgn. Så skulle surdejen gerne lugte syrligt, boble som en lavapøl, og være i fin form. Hvis ikke, gentages processen til det lykkes.

Og nu til rugbrødet: (dette er også en opskrift fra Camilla Plum) Hvis man vil have et mildere rugbrød kan 1/3 del af rugmelet udskiftes med hvedemel og rugkernerne kan udskiftes med hvedekerner eller speltkerner hvis man vil.....


Kl. 18.00:
300 g surdej
9 dl vand
575 g rugmel
375 g knækkede rugkerner
1 spsk. honning
1 spsk. maltsirup
4 spsk. havsalt ( bruger du alm groft køkkensalt er det sikkert nok med 2 spsk)

Rør salt, surdej og honning jævnt med lidt af vandet. Rør resten i og stil det lunt i en skål med et viskestykke over. Hvor længe afhænger af, hvor aktiv surdejen er, men det skal være klart i live, let boblende og hævet op. Som regel er natten over passende, men måske er 6 timer nok. Som jeg har skrevet ovenover ingredienserne gør jeg dette kl. 18. Det er det jeg har fundet ud af passer mig bedst i min hverdag, men måske passer det dig bedere om morgen og så gør du selvfølgelig det.

Kl. 8.00:
1 nisseøl, juleøl, malt øl eller porter og en sjat vand (3,5 dl i alt)
800 g knækkede rugkerner
evt.10-20 g mørkt maltmel primært for farvens skyld men også for smagen.

Rør øl, kerner og evt. maltmel sammen med dejen og lad det hæve i 6-8 timer.  Min dej får lov til at stå indtil kl. 17 hvor jeg kommer hjem fra arbejde, så det betyder ikke det store hvor lang tid den får lov til at hæve, men minimum 6 timer ellers når rugkernerne ikke at blive blødt op og de vil stadigvæk være hårde når brødet er bagt.

Kl. 17.00:
Tag 300 g surdej fra til næste gang du skal bage. Kom det i en bøtte og stil det i køleskabet. Fordel resten af dejen i 2 forme beklædt med bagepapir. Sørg for at glatte overfladen grundigt, evt. med en dejskraber dyppet i vand eller dine fingre. Jeg drysser lidt solsikkekerner på toppen af brødene inden jeg glatter overfladen. På den måde bliver de trykket lidt ned i dejen og hænger fast. Prik nu begge brød dybt med en strikkepind eller et træ grillspyd mindst 20 gange. Dette gør at dampen fra brødene kan komme ud, så skorpen ikke flækker og gør det umuligt at skære af brødene.

Lad brødene efterhæve i 1,5 - 3 timer. De skal hæve ca. nogle centimeter. Hvis de hæver meget bliver brødet mere løst i krummen. Jeg kan bedst lide det er lidt fast i det, men prøv dig frem.
Bag brødene ved 200 grader i 70 minutter.


Pak brødene ind i meget fugtige, for ikke at sige våde viskestykker, når de kommer ud af ovnen. Lad dem ligge i viskestykkerne til næste morgen hvis du bager om aftenen ellers til de er kølet helt af. Når de er kølet af fjernes viskestykkerne og brødene kommes i plasticposer. Nu er de klar til at blive skåret af. Og læg ALDRIG rugbrød i køleskabet, det bliver tørt og død kedeligt. Opbevar det f.eks. i en af køkkenskufferne hvor der ofte er lidt køligere end på køkkenbordet.

Men pas på hvis du begynder at bage dine rugbrød selv......som sagt er det stærkt vanedannende og du risikere at skulle blive ved resten af livet ;-)

Rigtig god fornøjelse!

fredag den 20. september 2013

Panforte


Som skrevet i det tidligere indlæg skal vi på ferie på søndag. Min kære husbond har inviteret mig med til Italien i 12 dage......åh hvor skønt. Og vi skal ikke bekymre os om det her hjemme, hverken dyr, drivhus eller hus da et hjælpsomt familiemedlem flytter ind og passer på det hele. Så med ro i hjertet starter vi med 4 dage i Rom og dernæst 8 dage i Fiesole, lige nord for Firenze. Turen fra Rom til Firenze skal foregå i en lejet bil....forestil Jer at trille stille og roligt op i gennem Toscana via Chianti Ruten......er der nogen som er misundlige ;-)
Og mens vi er i Fiesole tager vi på udflugter til bla. Siena, Assisi og San Gimignano. Vi skal på museer, spise god mad, drikke dejlig vin og bare ha' det så skønt. Og så skal vi selvfølgelig også smage et stykke ægte Panforte......et stykke af himlen, hvis I spørger mig. Til de uindviede ;-) kan jeg oplyse Jer om at Panforte er en italiensk kage, faktisk en julespecialitet, sådan rigtig konfektagtig. Den stammer oprindelig fra Siena og der kan man købe den året rund, heldigvis.....mums.

Originalen består af en masse kandiserede frugter, nødder, honning og krydderier, men da det måske ikke lige er tidspunktet endnu for nelliker og kanel får I her en opskrift uden krydderier (opskriften og billedet stammer fra SpisBedre). Og så tænker I måske julekage....hmmm......men skal I have gæster og skal der serveres lidt sødt til kaffen er Panforte lige sagen. Ja faktisk kan I springe desserten over, for den mætter og fylder godt i maven :-)


Panforte
Billedet er tyvstjålet fra SpisBedre på nettet!


 (ca. 20-25 små stykker kage)

100 g marcipan
60 g mandler
60 g nødder, f.eks. hasselnødder og pekannødder
1 1/4 dl rosiner eller abrikoser, eller halvt af hver
2 spsk. syltet appelsinskal
90 g hvedemel
1 tsk. kakao
2 spsk. mørk muscovadosukker
1/4 dl honning
75 g flormelis
100 g mørk chokolade

Glasur:
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør

Evt. kakao til pynt

Tænd ovnen på 150 grader.
Riv marcipanen fint. Hak mandler, nødder og rosiner/abrikoser groft. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Smelt chokoladen over vandbad.
Bring flormelis og honning i kog og bland med de tørre ingredienser. Kom chokoladen i og ælt det til en fast masse.
Læg bagepapir i en form/fad på ca. 24 x 24 cm. og tryk massen jævnt ud i formen.
Bages i den nederste del af ovnen i ca. 25 min. Lad kagen afkøle.
Smelt chokoladen og smør over vandbad og smør det hen over kagen.
Stil kagen i køleskabet i mindst en time inden den serveres. Drys evt. med kakao inden servringen.

Hvis den bliver pakket godt ind kan den holde sig umådelig længe i køleskabet....hvis den altså ikke bliver spist med det samme ;-) God fornøjelse.....

Undskyld at I må undvære et foto taget af mig, men badedragten skulle helst passe i næste uge ;-) Når jeg senere på efteråret helt sikkert laver en Panforte skal jeg nok rette op på det!


søndag den 15. september 2013

Sikke en dårlig blogger!

Det er sørme ikke meget jeg har ladet hørt fra mig siden maj måned, faktisk overhoved slet ikke. Det er sørme for dårligt og hvis det var mig der fulgte denne blok ville jeg måske være lidt irriteret på dette tidspunkt......hvis jeg overhovedet kunne huske jeg fulgte denne blog!!!
Nå men nu prøver jeg at rette op på det forsømte. Det næste stykke tid har jeg nemlig alt den tid jeg kunne ønske mig. I kommer dog til at undvære mig i 12 dage fra på søndag......husbonden og jeg skal på ferie til Italien......Rom og Toscana venter.....glæder mig heeeelt vildt :-)

Faktisk er det ferien der har inspireret mig til aftenens menu, krydderierne ihvertfald og dagens vejr bestemte tilberedningsmetoden og tilbehøret. Langtidsstegt nakkesteg med citron, timian og fennikel. Og den syntes jeg I skulle få lov til at opleve.

Nakkestegen fik lov til at marinere i 6 timer og derefter kom den i stegesoen i små 4 timer ved 180 grader. Faktisk skulle den have haft længere ved lavere temperatur men middagsluren tog længere tid end beregnet ;-)

Det færdige resultat
Marinade:


Olie
1 løg i små tern
Saft og skal af en økologisk citron
Et bundt timian
Et par stilke rosmarin
Et skvat æbleeddike
Salt og peber
Et par tsk. af Camilla Plums Gryderet-krydderi (tørret krydderi bestående af bla. persille, merian, rosmarin, salvie, oregano, estragon, laurbær, hvidløg, allehånde, lakrids, chili og chokolade)
Faktisk ville jeg også komme hvidløg i, men da husbonden ikke er så vild med det, tænkte jeg han skulle have lov til at slippe i dag. Han får sikkert rigeligt de næste par uger ;-)

Jeg blandede alle ingredienserne i en plastikpose og kom nakkefileten i, slog en knude på posen, masserede marinaden godt ind i kødet og lage hele molevitten i køleskabet i 6 timer.

Sæt stegesoen i vand og lad den trække i minimum 10 -15 min.

Stegen inden den kom i ovnen

I bunden af stegesoen kom jeg et par gulerødder, en persillerod, et par stængler bladselleri og en lille fennikel. Altsammen skåret ud i grove stykker. Ovenpå blev nakkefileten lagt og resten af marinaden hældt ud over. Ind i ovnen, sæt den på ca. 180 grader og så er det bare med at vente i små 4 timer. Husk først at tænde ovnen når stegesoen bliver sat ind, så stegesoen ikke sprænger!


Så er stegen færdig.






Tilbehøret kom til at bestå af en rodfrugtmos af kartofler, gulerødder, persillerod og lidt jordskokker og en enkelt stilk rosmarin i kogevandet. Skyen fra stegesoen blev hældt igennem en sigte, fik en skvat fløde og jævnet. Derudover et par syltede cornichoner.




Skær de skraldede rodfrugter i tern, kog dem møre i vand uden salt, tilsat en kvist rosmarin. Når de er møre hældes vandet fra og rosmarinkvistens stilk fjernes. Stil gryden tilbage på komfuret og brug eftervarmen til at få det sidste vand til at fordampe.
Så skal der moses!
Mos rodfrugterne med en "moser" eller et
piskeris til det har den konsistens du bedst kan lide. Jeg vil helst have at der er nogle stykker at tygge på, andre vil have det helt fløjelsblødt.
Tilsæt koldt smør, mælk og peber efter behov og lyst. Tilsidst tilsættes salt og mosen smages til, der skal faktisk ret meget salt i før det smages. Hvis salten tilsættes tidligere bliver mosen "lang" og klistret.

Og så kan jeg kun sige velbekomme på denne lidt våde og kølige dag.








lørdag den 11. maj 2013

Gøremål i urtehaven og drivhuset

Undskyld I har måtte vente på nyt fra mig, men med en nakke der driller og overarbejde har der ligesom ikke rigtig været overskud til bloggen, sorry!

Men nu skal I se hvad jeg har bedrevet derude i haven.
Der rodes og regeres i urtehaven
Jeg har nemlig endelig fået gravet mine højbede så de er klar til at blive sået til. Kartoflerne er lagt men endnu ikke kommet op endnu, og drivhuset er fyldt med udplantningsplanter som bare venter på at komme ud.
Derud over har jeg også fået plantet nye jordbærplanter, de gamle trængte til at blive skiftet ud, de holder jo ikke evigt. Efter ca. 3-4 år plejer jeg at sætte nye. Nogle gange er det bare aflæggere af de eksisterende planter og andre gange helt nye planter for at være sikker på at de er uden diverse sygdomme. Og så for at prøve nye sorter selvfølgelig. Denne gang er de sorterne Korona og Sonate der er sat. Både Sonate og Korona er mideltidlige sorter med store bær uden syre og et højt udbytte. Nu kan vi så bare vente på at blomsterne skal blive til bær så vi kan smage på herlighederne. Jordbærene er blevet sat i mit gamle geoginebed, det runde bed i forgrunden.  Jeg fik ikke taget geogineknoldene op i efteråret og tænkte at jeg ville prøve denne solrige placering til jordbær i de næste par år. Det er nemlig en god ide at flytte lidt rund på jordbærene så de ikke står det samme sted i mange år.

Drivhuset er fyldt at udplantningsplanter
og katten Oliver :-)
I drivhuset står der forskellige udplantningsplanter og venter på at komme ud. Der er Palmekål, rød Grønkål, Bladselleri, Romainesalat, Porre og Persillerod. Persilleroden er et forsøg, jeg plejer at have problemer med at få dem til at spire og har derfor forspiret dem i år for at se om de så ville blive til noget. Nu må vi se hvordan det går når de bliver plantet ud.
Kender I Palmekål? Det er en type grønkål med glattere blade end alm. grønkål og en smuk blågrøn farve. De er utrolig dekorative og så smager de skønt. De er knap så hårdføre som alm. grønkål men plejer alligevel at klare det meste af vinteren. Jeg bruger dem rå i salater, i supper og sammenkogte retter, hvor de kommer i lige til sidst. Og så er de fantastiske hvis man snitter dem fint og steger dem helt sprøde i olie på panden. Så får man noget som faktisk ligner tang, helt glasklart grønt og sprødt og knasende. Kom det oven på f.eks. din porre-kartoffelsuppe og du vil høre englene synge ;-)

Som I nok kan se er tomaterne og de overvintrede chiliplanter og pelargonier flyttet ud i drivhuset. Tomaterne skulle måske have ventet en uge men jeg har en varmeblæser som bliver tændt hvis vi skulle få en enkelt kold nat, kombineret med nogle flamingoplader som stilles mellem tomaterne og glasset plejer det at gå fint. Tomaterne i år er flg. Colibri (stor blomme), Gourmet (alm. tomat), Santalina ( mini blomme, helt fantastisk tomat!) Black Cherry (sort cherry), Glodita (gul cherry), Espero (alm. tomat) og en busktomat af sorten Peardrop (gul pæreformet og ca. 3 cm lang tomat). De to sidste er nye sorter som jeg ikke har haft før. De andre har jeg haft i flere år og syntes de er utrolig gode tomater og sunde planter.
Hvert år graver jeg noget af jorden væk i bedene i drivhuset og fylder nyt spagnum i. I år er der fyldt noget hestemøg og spagnum i bedene så tomaterne har noget at leve af. Derudover får de selvfølgelig også gødning i løbet af sæsonen. Jeg bruger Hornums drivhusgødning som jeg køber i 2 kg. pakker og selv blander op. Det er helt klart meget billigere at selv blande end at købe færdigblandet gødning. De 2 kg. giver 10 liter gødnings koncentrat og plejer at række hele sæsonen. 2 kg. koster ca. 200 kr.
Pelargonier og 2 nye chiliplanter

Foruden tomater og senere agurk, har jeg nogle forskellige pelargonier som har overvintret indendørs. De er blevet klippet tilbage og pottet om og er nu klar til endnu en sæson. Det er det samme som jeg gør ved chilierne, men mere om dem en anden dag. Og så har jeg også en dværg-nektarin som plejer at give et væld af frugter. Men ikke i år, desværre gjorde frosten kål på alle blomsterne så ingen hjemmedyrkede nektariner i år. Sådan er det nogle gange med det vejr. Men i disse dage er det skønt og perfekt til at få sået urtehaven til i. Vi har lidt varme og nu har vi fået lidt regn og det ser ud til at der kommer mere i løbet af ugen. Det kan jo ikke være bedre, set med havebrillerne på. God weekend til Jer alle og god arbejdslyst derude i haverne!