søndag den 15. september 2013

Sikke en dårlig blogger!

Det er sørme ikke meget jeg har ladet hørt fra mig siden maj måned, faktisk overhoved slet ikke. Det er sørme for dårligt og hvis det var mig der fulgte denne blok ville jeg måske være lidt irriteret på dette tidspunkt......hvis jeg overhovedet kunne huske jeg fulgte denne blog!!!
Nå men nu prøver jeg at rette op på det forsømte. Det næste stykke tid har jeg nemlig alt den tid jeg kunne ønske mig. I kommer dog til at undvære mig i 12 dage fra på søndag......husbonden og jeg skal på ferie til Italien......Rom og Toscana venter.....glæder mig heeeelt vildt :-)

Faktisk er det ferien der har inspireret mig til aftenens menu, krydderierne ihvertfald og dagens vejr bestemte tilberedningsmetoden og tilbehøret. Langtidsstegt nakkesteg med citron, timian og fennikel. Og den syntes jeg I skulle få lov til at opleve.

Nakkestegen fik lov til at marinere i 6 timer og derefter kom den i stegesoen i små 4 timer ved 180 grader. Faktisk skulle den have haft længere ved lavere temperatur men middagsluren tog længere tid end beregnet ;-)

Det færdige resultat
Marinade:


Olie
1 løg i små tern
Saft og skal af en økologisk citron
Et bundt timian
Et par stilke rosmarin
Et skvat æbleeddike
Salt og peber
Et par tsk. af Camilla Plums Gryderet-krydderi (tørret krydderi bestående af bla. persille, merian, rosmarin, salvie, oregano, estragon, laurbær, hvidløg, allehånde, lakrids, chili og chokolade)
Faktisk ville jeg også komme hvidløg i, men da husbonden ikke er så vild med det, tænkte jeg han skulle have lov til at slippe i dag. Han får sikkert rigeligt de næste par uger ;-)

Jeg blandede alle ingredienserne i en plastikpose og kom nakkefileten i, slog en knude på posen, masserede marinaden godt ind i kødet og lage hele molevitten i køleskabet i 6 timer.

Sæt stegesoen i vand og lad den trække i minimum 10 -15 min.

Stegen inden den kom i ovnen

I bunden af stegesoen kom jeg et par gulerødder, en persillerod, et par stængler bladselleri og en lille fennikel. Altsammen skåret ud i grove stykker. Ovenpå blev nakkefileten lagt og resten af marinaden hældt ud over. Ind i ovnen, sæt den på ca. 180 grader og så er det bare med at vente i små 4 timer. Husk først at tænde ovnen når stegesoen bliver sat ind, så stegesoen ikke sprænger!


Så er stegen færdig.






Tilbehøret kom til at bestå af en rodfrugtmos af kartofler, gulerødder, persillerod og lidt jordskokker og en enkelt stilk rosmarin i kogevandet. Skyen fra stegesoen blev hældt igennem en sigte, fik en skvat fløde og jævnet. Derudover et par syltede cornichoner.




Skær de skraldede rodfrugter i tern, kog dem møre i vand uden salt, tilsat en kvist rosmarin. Når de er møre hældes vandet fra og rosmarinkvistens stilk fjernes. Stil gryden tilbage på komfuret og brug eftervarmen til at få det sidste vand til at fordampe.
Så skal der moses!
Mos rodfrugterne med en "moser" eller et
piskeris til det har den konsistens du bedst kan lide. Jeg vil helst have at der er nogle stykker at tygge på, andre vil have det helt fløjelsblødt.
Tilsæt koldt smør, mælk og peber efter behov og lyst. Tilsidst tilsættes salt og mosen smages til, der skal faktisk ret meget salt i før det smages. Hvis salten tilsættes tidligere bliver mosen "lang" og klistret.

Og så kan jeg kun sige velbekomme på denne lidt våde og kølige dag.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar